van most ez az ünnep itt, ami az elsődleges téma a városban, de ugyanakkor felerősíti a másik címlapsztorit, ugyanis öt napja sztrájkolnak a szemétkezelők. tegnap pl itt volt a királyi család egy része, santiagónak meg égett a pofája. mert iszonyú mocskos lett pár nap alatt minden. az összes tele konténer mellett még kétszer annyi szemét van felhalmozva, a szél széthordja a dolgokat mindenfelé, és egyre durvább a szag is. még jó, hogy nincs meleg. ilyenkor tűnik fel igazán, hogy santiago egyébként mennyire tiszta és rendezett. 

természetesen több pénzt akarnak, az illetékesek meg azt nyomják, hogy nem értik, mit pattognak ezek, mikor a galíciai átlagnak megfelelően, sőt még akár felette is keresnek, ráadásul ők azok, akiket tuti nem fognak kirúgni ebben a borzasztóan instabil gazdasági helyzetben. nos, gondolom, pont ezért mernek sztrájkolni. 

a helyzetet súlyosbítja, hogy - nem egészen értem, hogy kik - sorra gyújtják fel éjjelente a konténereket, sőt, állítólag "maszkokban" próbálnak besurranni a cég telepére, hogy kiszúrják a kocsik kerekeit, meg valamiféle lakattal (?) és szilikonnal (??) teszik működésképtelenné a nemtommit. spanyolul compactadora. itt a cikk a spanyolul tudóknak. a kép ugyaninnen. 

hát, nagyon szurkolok, hogy sikerüljön megegyezniük a következő napokban, mert egyre több pontnyit veszít a bájából santi, és hát csütörtökre teljes fényében kellene ragyognia, ugyebár. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuckyeahsantiago.blog.hu/api/trackback/id/tr262004244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása