egyetem, ilyesmi

2010.02.10. 13:10

kedden ugye megvolt az első órám, portugál nyelv. kb 30-an lehettünk, az összes diák galegóul beszélt végig, a tanár általában portugálul, néha galegóul. első lépésként ki kellett töltenünk egy tesztet, amiben benne volt portugália első királyától kezdve a nyílt-zárt magánhangzókig minden, kis szintfelmérés. elég butának éreztem magam, a töriből pl már semmire sem emlékeztem, de aztán az ellenőrzésnél eléggé kiderült, hogy a többiek se tudják. olvastak névsort, ez nem kedves. előadásról van szó. 

a bölcsészkar épülete kívülről igencsak ocsmány, le se fényképeztem, de majd legközelebb. belülről nem vészes, kicsit olyan, mint otthon a 70-es években épült szakközépiskolák, zöld mozaik mindenhol. más a felépítése, mint otthon: itt van egy szárny, ahol csak a tanári szobák vannak, és van egy, ahol csak a tantermek, ez több szinten keresztül, és nincsenek úgy elkülönülve a szakok. a tanári szobák előtti folyosót végig üvegfal borítja, ami azt eredményezi, hogy ha süt a nap, meg lehet vakulni, ráadásul már most fojtogató hőség volt a fölső szinteken, semmi levegő, mi van itt júniusban? szerencsére a tantermeknél ilyen nincs. 

az egész épület tele van galego nacionalista feliratokkal, kívül graffitik, belül matricák és plakátok. van gyűlésük is. a legnagyobb téma a galego nyelv, és hogy legyen úgy minden óra meg vizsga. feltűnik néhány feminista dolog is, de szintén a nacionalistákhoz kapcsolódik, úgy tűnik. megy a balos szöveg, éljen az 50 éves kubai forradalom. 

a földszinti étteremben 5,20 a menü, helyi viszonyokhoz képest olcsó, de az otthoni menzához mérve nem... nem próbáltam, így minőségről nem tudok nyilatkozni. 

több kép az egyetemről itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuckyeahsantiago.blog.hu/api/trackback/id/tr271745390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása