tapas!

2010.02.19. 14:13

breaking news: az otodik napon is vizesek a ruhaim. naponta beviszek parat a szobamban, ott a tobbseg egy-ket nap alatt megszarad. de tobb nem fer.

----

a gasztrofesztival keretein belul 15 hely eloallt egy-egy kulonleges tapasszal, csak erre az alkalomra. tegnap meglatogattunk kettot, es ma tovabbiakat tervezunk.

az elso hely az "hotel gastronómico tránsito dos gramáticos", de a hotel szotol nem kell megijedni, ugyanolyan kis bar ez, mint a tobbi. az itteni etel neve magyarul valami olyasmi lehet, hogy tintahal csokolades cukkinivel (galegoul: tallaríns de choco con cabaciña ao chocolate - a choco az a tintahal, meglepo modon). na hat ez uberfinom volt, meg ha a csokit nem is ereztuk rajta annyira, de az osszhatas isteni, kicsit fokhagymas, nyamm. majd lesz fenykep is. a borhoz egyebkent automatikusan jart tapas, egy marvanysajtkremes falatka es egy ketszersult serrano sonkaval.

ezekkel a tintahalakkal amugy egy kicsit bajban vagyok, mert en mindenre ramondom, hogy tintahal, nekik meg szamtalan kulon nevuk van ra. van a choco, ami latszolag egy csikos valami, persze spanyolul megint mas neve van, van a lula, amit akar calamarnak is neveznek, van sepia, es ezek akar fedhetik is egymast, nem tudom, es meg van tobb nev, ami nem jut az eszembe. de mondjuk a carrefourban ki van teve 4-5 fajta is, kicsit mas szinben vagy meretben, es mindnek mas a neve.

a masodik hely a vicces nevu "madam ragú" volt, eleg messze az elozotol, de hajra. itt a kovetkezo tapas-t hirdettek: toltott bananlevel indiabol, senegalbol es a rías baixas-bol. ez utobbi a galego tengerparton van, a ría olyasmi, mint a fjord, csak hat itt delen. gondoltam en akkor harom variacio lesz, de nem, egy adag rizs (nem siman, de az osszetevoket nem vagom), tetejen egy kis haldarabkaval - az enyem tele volt szalkaval, nem vidam. az izorgia pedig elmaradt, kis csalodas, es itt meg a bor is dragabb volt, mint az elozo helyen, de nem adjuk fel, ma nezunk ujakat. engem nagyon izgat a polipkolbasz es a lohus-nyaloka (angolul "horse-meat lollipop with its juice"), de az osszes eleg izginek tunik.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuckyeahsantiago.blog.hu/api/trackback/id/tr491773193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása