food is sexy

Címkék: kaja santiago

2010.02.20. 03:29

van net! így aztán van mivel elcseszni az időt éjjel fél négykor. 

ma este két helyen jártunk, illetve volt az három is, de a harmadikban már elfogyott a specialitás addigra. ma szerencsére mindkettő csodálatos volt (:

az első a tapas castelao nevű hely, dugig emberrel, persze péntek este... bár személyesen a szakács hozta ki és magyarázta el a tapaszunkat, nem mindent értettem belőle, csak hogy ez egy tradicionális galego étel, amit elemeire bontottak, és hát így. volt benne kagyló, pici sonkadarabok ropogósra pirítva, valamilyen csodálatos hab körülötte, a tetejébe pedig egy ostya tűzve.

a második hely a la viura, az utca túloldalán. pici hely, négy asztal plusz bárpult, szimpatikus emberek. kikértük a bort, kaptunk hozzá automatikus tapaszt: bébiangolna pirítóson. ez itt egy teljesen bevett kaja, minden szupermarketben árulják többféle változatban. így kell elképzelni. aztán kikértük a fesztiváltapaszt, a 15 hely közül asszem ez az egyetlen, ahol vega dolog készült: fürjtojások egy lecsószerű alapon, sült krumplival (asszem). fincsimi. mellettünk a pultnál egy idősebb társaság ismerkedett velünk, megkínáltak a kajájukból (sajt és valami disznóság), a végén pedig kifizették a borunkat, mert milyen jól beszélünk spanyolul, milyen szimpik vagyunk. nem akartak felszedni minket, nő is volt velük, talán négy hatvankörüli törzsvendég - egyszerűen csak jófejek. 

mindkét hely "ide még visszajövünk" jellegű. 

mondtam már, hogy ezek a tapaszok két euróba kerülnek? és ezt úgy, hogy pl kedden egy teljesen nyomi szendvicset ettem - egy sajtszelet egy bagettvégben - 2,60-ért. és lehet matricákat gyűjteni, és ha megvan egy sor, kapsz ajándékot. vagy nyerhetsz. valami ilyesmi. majd elkérem évától a tegnapi képeket. ja és indafotóra kerültek végre újak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuckyeahsantiago.blog.hu/api/trackback/id/tr581775101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mychecklist 2010.02.20. 13:12:49

eddig ugy gondoltam, h nincs pénzem meg időm, de lehet elkezdek félrerakni :DDD

jj · http://sajtol.blog.hu 2010.02.20. 14:33:00

mármint meg akarsz látogatni, ugye? (:

mychecklist 2010.02.21. 13:53:32

valami ilyesmire probaltam kilyukadni ^^
süti beállítások módosítása